top of page

Ruilen en retourneren:

Ben je niet tevreden over een of meerdere artikel(en) dan kan je deze aan ons retourneren binnen 14 dagen zonder opgave van redenen (volgens de wet "verkopen op afstand"). Wij besteden uitermate veel zorg aan uw bestelling en aan de levering er van. Alle aangeboden producten worden zo volledig mogelijk en te goedertrouw beschreven.

Houd bij het terugsturen rekening met het volgende:

  • Items aangekocht tijdens solden kunnen geretourneerd worden in ruil voor een waardebon.

  • Na ontvangst op het afleveradres heeft u 14 dagen de tijd om de artikelen te ruilen of te retourneren. Na deze periode kan de koop niet meer ontbonden worden en is definitief.

  • De artikelen dienen in originele staat te zijn, onbeschadigd, ongedragen. Anders zijn we genoodzaakt om 25% van het aankoopbedrag in mindering te brengen op het terug te storten bedrag.

  • De kosten voor het retour sturen zijn voor eigen rekening

  • Bij retourneren zal het retour te ontvangen bedrag ( excl. verzendkosten ) binnen 14 dagen aan u overgemaakt worden.

 

> Leveringen:

Liever Hip doet zijn uiterste best om, zodra we de betaling hebben ontvangen, de leveringstermijn van 3 à 7 werkdagen te respecteren. Tijdens de solden periode kan dit iets langer zijn. De vermelde leveringstermijnen zijn niet bindend, maar worden louter als aanwijzing gegeven. Foutieve doorgegeven leveringsadressen zijn de verantwoordelijkheid van de koper en kunnen aanleiding geven tot extra kosten.Producten worden enkel geleverd in België en Nederland. Verzendingskosten België:- Afhalen aan huis  (Poelstraat 22, 9800 Deinze): gratis- Naar een postpunt, postkantoor, pakjesautomaat: € 4,40- Naar een thuisadres: € 5,70- Verzending boven € 75  worden gratis verzonden. (enkel binnen België)Verzendingskosten Nederland: - Naar een thuisadres: € 10,50- Verzending boven € 100 worden gratis verzonden. (enkel naar Nederland)Wij behouden ons het recht om onze verzendingstarieven aan te passen indien nodig. Verzendingskosten staan steeds duidelijk vermeld op jouw orderbevestiging en op jouw factuur.

Betalingen:

 

Artikelen worden 8 dagen voor jou gereserveerd. Hebben we na 8 dagen nog geen betaling ontvangen, worden de gereserveerde artikelen terug te koop aangeboden.Lieverhip werkt voor een veilige betaalomgeving samen met partner Stripe. Dit betaalplatform is geïntegreerd in de Lieverhip webshop. Meer info over Stripe kan je vinden op www.stripe .com/beBetaalmogelijkheden zijn:- Bancontact/Mister Cash- Belfius Direct Net- KBC/CBC Payment Button- Sofort Banking- iDEAL- Creditcard (Visa of Mastercard)

Algemene voorwaarden:

 

> Verkoper

Liever Hip heeft zijn maatschappelijke zetel te 9800 Deinze, Ten Rodelaan 13  9800 Deinze, tel, info@lieverhip.be . Liever Hip is ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen onder het nummer . Het BTW-nummer is BE0564788933

 

> Verkoopovereenkomst

De verkoopovereenkomst komt tot stand tussen Liever Hip en de meerderjarige opdrachtgever (de ‘klant’), op het ogenblik dat een mail naar de klant wordt verstuurd ter bevestiging. Ieder die een bestelling plaatst bij Liever Hip, verklaart zich akkoord met deze verkoops-, leverings- en betalingsvoorwaarden.

Het elektronisch bewijs (bv. email, back-ups,…) wordt door alle betrokken partijen aanvaard binnen het kader van de verkoopovereenkomsten en relaties.

 

> Prijzen en productinformatie

Al onze prijzen zijn in Euro, inclusief 21% BTW, exclusief verzendingskosten. Alle prijzen gelden per stuk, tenzij anders is aangegeven. Verzendingskosten worden duidelijk apart aangegeven. Voor een bestelling gelden altijd de prijs en de actie die op het moment van de bestelling worden vermeld. Naamshop houdt zich het recht voor de prijzen van de producten en de productinformatie ten alle tijden te wijzigen en te corrigeren. Indien korte tijd later een al aangeschaft product afgeprijsd blijkt te zijn, kan er geen aanspraak worden gemaakt op terugbetaling van het prijsverschil. Alle prijzen op (op www.lieverhip.be)  zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Voor de gevolgen van druk- en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

 

Liever Hip tracht de product omschrijvingen en het fotomateriaal zo duidelijk en correct mogelijk te maken. Informatie over de artikelen betreft altijd indicatieve informatie en kleurschakeringen op de foto kunnen licht afwijken van echte kleuren. Je kan steeds bijkomende uitleg krijgen over ons aanbod door ons te contacteren op info@lieverhip.be

 

> Online bestelling

Nadat je je bestelling verstuurd hebt, krijg je een automatisch gegenereerde email met de bevestiging van je bestelling. Indien je geen mail van ons hebt ontvangen, controleer je best ook eens jouw ongewenste post. We weten uit ervaring dat onze mails daar soms in terecht komen. Mocht er een fout in ons voorraadsysteem zitten en een artikel toch niet meer voorradig zijn, dan krijg je daar ten laatste de volgende werkdag bericht van. Dit kan met uitzondering langer duren tijdens verlofperiodes.

 

> Betaling

Artikelen worden 8 dagen voor jou gereserveerd. Hebben we na 8 dagen nog geen betaling ontvangen, worden de gereserveerde artikelen terug te koop aangeboden.

Lieverhip werkt voor een veilige betaalomgeving samen met partner Stripe. Dit betaalplatform is geïntegreerd in de Lieverhip webshop. Meer info over Stripe kan je vinden op www.Stripe.com/be

 

> Betaalmogelijkheden zijn:

- Overschrijving op onze Belgische rekening BE (  ) met vermelding van jouw bestelnummer.
Hou er wel rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat een betaling op onze rekening staat.

- Bancontact/Mister Cash

- Belfius Direct Net

- KBC/CBC Payment Button

- Sofort Banking

- iDEAL

- Creditcard (Visa of Mastercard)

 

> Levering en verzending

Liever Hip doet zijn uiterste best om, zodra we de betaling hebben ontvangen, de leveringstermijn van 2 à 3 werkdagen te respecteren.
Tijdens de solden periode kan dit iets langer zijn. De vermelde leveringstermijnen zijn niet bindend, maar worden louter als aanwijzing gegeven. Foutieve doorgegeven leveringsadressen zijn de verantwoordelijkheid van de koper en kunnen aanleiding geven tot extra kosten.

Producten worden enkel geleverd in België en Nederland. 

 

> Verzendkosten België:

- Afhalen in Deinze is gratis

- Naar een postpunt, postkantoor, pakjesautomaat: € 5,00

- Naar een thuisadres: € 6,70

- Verzending boven € 75 worden gratis verzonden. (enkel binnen België)

> Verzendkosten Nederland: 

- Naar een thuisadres: € 11,50

- Verzending boven € 100 worden gratis verzonden. (enkel naar Nederland)

 

Wij behouden ons het recht om onze verzendingstarieven aan te passen indien nodig. Verzendingskosten staan steeds duidelijk vermeld op jouw orderbevestiging en op jouw factuur.

 

> Cadeaubonnen/Tegoedbonnen

- Cadeaubonnen kunnen online besteld worden. Staat jouw bedrag er niet tussen? Plaats meerdere cadeaubonnen in jouw winkelmandje, totdat je aan het gewenste bedrag komt. Noteer bij het afrekenen in het opmerkingsvakje dat dit om één cadeaubon gaat. Cadeaubonnen kunnen niet geretourneerd of geruild worden voor contant geld of andere vormen van betaling, ook niet gedeeltelijk. Cadeaubonnen zijn één jaar geldig.

> Ruilen/Retour/Klachten

De consument heeft het recht aan (naam shop)mee te delen dat hij afziet van de aankoop (wettelijke bepaling in verband met verkoop op afstand, opgenomen in de Wet van 6 april 2010), zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product. De consument stuurt dan de goederen in originele verpakking op eigen risico en kosten terug.

Artikelen die niet aan uw wensen voldoen of bij aankomst beschadigd zijn, kunnen terug gezonden worden nadat u dit schriftelijk gemeld heeft. (via email naar (email adres shop)

Nadat wij jouw email beantwoord hebben, kan je de artikelen terugsturen naar(naam), Ten Rodelaan 13, 9800 Deinze onder volgende voorwaarden:

- Het artikel dient in ongewijzigde staat (nieuw + voorzien van aangehecht artikelkaartje) teruggestuurd worden binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering.

- De verzendingskosten zijn ten laste van de koper tenzij er een fout is gemaakt door (website)www

- Onvoldoende of niet gefrankeerde retourzendingen worden door (naam shops) niet aangenomen, ongeacht de reden van het terugsturen.

- Van zodra wij de artikelen in originele staat terug in ons bezit hebben, storten wij het verschuldigde bedrag (met uitzondering van de verzendingskosten) binnen de 30 dagen terug.

- Kleding besteld uit de koopjeshoek of aan korting (met code of tijdens de solden periode) wordt bij retourneren niet terugbetaald. Je ontvangt dan een waardebon die een jaar geldig is om opnieuw te gebruiken in onze webshop.

 

Wij behouden ons het recht voor retourzendingen te weigeren bij het vermoeden dat de artikelen reeds gebruikt of bij vermoeden van schade aangebracht door schuld anders dan (naam shop)of de leverancier van het artikel.

 

Bij geschillen kunt u terecht op deze site:

http://www.consumentenombudsdienst.be/nl

 

Wij controleren onze artikelen voor we deze versturen en zorgen voor een degelijke verpakking. De klant verbindt zich ertoe de bestelling te controleren bij levering. Aanvaard nooit verpakkingen die duidelijk beschadigd zijn bij het transport en controleer onmiddellijk bij ontvangst. Indien je, ondanks onze controle, toch schade vaststelt aan de door jou bestelde artikelen, dan vragen wij je ons daarvan onmiddellijk op de hoogte te brengen. Indien mogelijk vragen we ook ons een foto door te mailen van het beschadigde artikel. Gooi nooit de postverpakking weg voor je hebt vastgesteld dat jouw zending in goede staat is en stuur nooit een reeds ontvangen pakket terug zonder ons vooraf te contacteren!

 

> Eigendomsbehoud

Liever Hip blijft volledig eigenaar van een verkocht artikel tot het moment waarop de koopprijs volledig is voldaan.

 

> Overmacht

Wij zijn niet aansprakelijk voor een vertraging in de uitvoering of voor een niet-uitvoering van onze verbintenissen omwille van gebeurtenissen buiten onze normale controle, inbegrepen alle vormen van overmacht en dit zelfs indien deze gebeurtenissen voorzienbaar zijn.

 

> Toepasselijk recht

Op alle overeenkomsten tussen(Naam shop) en opdrachtgever is het Belgisch recht van toepassing. De Belgische rechtbanken zijn exclusief bevoegd.

 

> Copyright

Er berust auteursrecht op alle aanwezige informatie op deze website. Het is niet toegestaan om informatie welke afkomstig is van de website van Liever Hip zonder voorafgaande schriftelijke toestemming te kopiëren en/of verspreiden in welke vorm dan ook.

 

> Privacybeleid - Dit onderdeel werd aangepast op 24/06/2022:

Liever Hip heeft natuurlijk een aantal persoonlijke gegevens nodig om een bestelling te kunnen afwerken. Door deze gegevens in te voeren op de site, geef je toestemming deze door ons te laten gebruiken. We hebben ze nodig voor de administratieve kant van jouw bestelling, de levering, facturatie, marketing en promoties. Deze gegevens zullen nooit worden doorverkocht aan derden. Je hebt altijd de mogelijkheid om achteraf je klantengegevens te verwijderen. Wij respecteren hierbij de nieuwe privacywetgeving van 25 mei 2018.

Alle gegevens worden opgeslagen in de backoffice van Prestashop en zijn uitsluitend toegankelijk voor de medewerkers van (naam shop) en Solvix IT Services. Onze webshop biedt de mogelijkheid om na contact met ons info@lieverhip.be jouw klantengegevens te wissen.

Wanneer je kiest om online te betalen, wordt je doorgeschakeld naar het betaalplatform Mollie. Ook zij zijn onderworpen aan de nieuwe regels van de GDPR. Indien gewenst kan je hun privacybeleid controleren op hun site.

Leveringen gebeuren via het platform Sendcloud. Ook zij zijn onderworpen aan de nieuwe regels van de GDPR. Indien gewenst kan je hun privacybeleid op hun site nakijken. 

Onze nieuwsbrief wordt verzonden vanuit Mailchimp. Liever Hip verstuurt enkel nieuwsbrieven naar klanten die dit expliciet hebben aangeduid hebben op de webshop of die dit manueel hebben ingevuld in de stenen winkel. Je hebt bij elke nieuwsbrief steeds onderaan de mogelijkheid om uit te schrijven. 

Wij hechten een groot belang aan het privé houden van alle gegevens. Ze worden veilig opgeslagen in onze beveiligde database. Deze gegevens worden niet ter beschikking gesteld aan derden. Je hebt als koper altijd het recht om deze gegevens op te vragen, aan te passen of te verwijderen. De webshop wordt gehost in Amsterdam. De back-ups worden bewaard op servers in Amsterdam en Frankfurt. Deze vallen ook allemaal onder de Europese wetgeving. De bewaartermijn van een back-up is 30 dagen. Daarna worden een back-up automatisch verwijderd. De webshop en de servers worden regelmatig voorzien van de laatste beveiligingsupdates. (naam shop) heeft meldingsplicht bij hacking van klantengegevens of fraude. Mocht dit voorkomen, wordt dit binnen de 72u gemeld aan de privacycommissie.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de doorverwijzingen naar andere websites en hun privacy beleid. 

Eventuele aanpassingen van de site kunnen leiden tot wijzigingen in het privacybeleid. Het is daarom aan te raden om regelmatig ons privacybeleid te checken.

Voor verdere informatie, vragen of opmerkingen omtrent ons privacybeleid, kunt u terecht op (mail adres). 

De Klant beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - commission@privacycommission.be).

 

> ​Het gebruik van “cookies”.

Tijdens een bezoek aan de site kunnen 'cookies' op de harde schijf van uw computer geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van uw computer of op uw mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer u een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren. 

 ‘First party cookies’ zijn technische cookies die gebruikt worden door de bezochte site zelf en die tot doel hebben de site optimaal te laten functioneren. Voorbeeld: instellingen die de gebruiker bij de vorige bezoeken aan de site heeft gedaan, of nog : een vooraf ingevuld formulier met data dat de gebruiker tijdens vorige bezoeken heeft gedaan. 

‘Third Party cookies’ zijn cookies die niet afkomstig zijn van de website zelf, maar wel van derden, bijvoorbeeld een aanwezige marketing of advertentieplug-in. Bijvoorbeeld cookies van Facebook of Google Analytics. Voor dergelijke cookies moet de bezoeker van de site eerst toestemming geven – dit kan gebeuren via een balk onderaan of bovenaan de website, met verwijzing naar deze policy, die het verder surfen op de website echter niet verhindert.)

U kan uw internetbrowser zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd, dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van uw harde schijf worden verwijderd.  Dit kan u doen via de instellingen van uw browser (via de help-functie). Hou er hierbij wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen niet correct kunnen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet zal kunnen gebruiken. 

Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

 

> ​Google analytics

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. Google Analytics maakt gebruik van “cookies” om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van Uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

 

> ​Privacybeleid:

Over welke gegevens beschikken we en wat doen we ermee?Voor een vlotte werking van de webshop, alsook het afhandelen van bestellingen beschikken we over een aantal persoonlijke gegevens van klanten zoals naam, adres, emailadres, en/of evt bedrijfsgegevens.Liever Hip  gaat zeer vertrouwelijk om met deze persoonlijke gegevens, uit respect voor alle gebruikers van de website, en gebruikt ze enkel voor de voorop gestelde doelen zoals het verwerken van bestellingen. Persoonlijke gegevens zijn enkel beschikbaar voor de zaakvoerder en de medewerkers van Liever Hip, en worden nooit openbaar gemaakt of verkocht aan derde partijen.Gegevens die worden vergaard voor reclamedoeleinden worden enkel verzameld met uw toestemming als klant. Bij het versturen van bijvoorbeeld een nieuwsbrief heeft u steeds de mogelijkheid om u hiervoor af te melden, en u kunt eveneens vragen om uw gegevens te verwijderen uit onze systemen.Wij kunnen u directe reclame toesturen. Indien u dit niet meer wenst te ontvangen heeft u steeds de mogelijkheid dit aan te klikken, waardoor u dit niet meer ontvangt in de toekomst. U kunt op elk moment vragen uw gegevens uit onze systemen te verwijderen, dit vragen wij u te doen via email Info@lieverhip.be of telefonisch +32 492827938Bij het plaatsen van een order geeft u als klant persoonlijke gegevens door zoals kredietkaartnummers, etc. Wij gaan er dan ook van uit dat u ermee instemt deze gegevens te gebruiken voor dit soort handelingen.
1. TOEGANG TOT UW GEGEVENS Als klant heeft u recht van inzage, kopie, verbetering, schrapping, gegevensoverdracht en bezwaar tegen bijvoorbeeld behandeling als directe marketing, alsook het recht een beperking van de verwerking in bepaalde gevallen te verkrijgen. Indien u zich wilt beroepen op een van bovenstaande rechten, neem dan contact op met ons via info@lieverhip.be of telefonisch +32 492 82 79 38.Alle persoonlijke gegevens waarover Liever Hip beschikt, zijn beschermd tegen onrechtmatig gebruik of toegang hiertoe door anderen dan de zaakvoerder en de medewerkers van Liever Hip.Alle wijzigingen aan persoonlijke gegevens, alsook het verwijderen hiervan, gebeurt steeds op vraag van u als klant en enige eigenaar van uw gegevens. Inbreuken hieromtrent worden rechtgezet binnen de wettelijke termijn van 72h.
2. UW ACCOUNTVoor het plaatsen van een bestelling op Liever Hip kan u ervoor kiezen een account aan te maken. Een gedeelte van de gegevens die u invoert worden bewaard, zodat u bij de volgende bestelling niet alles opnieuw dient in te voeren, wat het voor u als klant makkelijker maakt.We kunnen deze gegevens ook gebruiken om contact met u op te nemen en feedback te vragen over uw bestelling en uw ervaring met onze webshop.U bent als klant overigens niet verplicht een account aan te maken voor het plaatsen van een bestelling.
3. FRAUDEVoor het opsporen van fraude of andere onrechtmatigheden kunnen uw betaalgegevens worden gebruikt.
4. BETALINGENDe gegevens die u ons verschaft door het uitvoeren van een online betaling, worden op de server van Lightspeed opgeslagen, en worden slechts bewaard zo lang als nodig voor het uitvoeren van de transactie. Deze gegevens worden tevens voldoende beschermd door Lightspeed zelf.
5. DERDE PARTIJENBij het online betalen van bestellingen op onze webshop, kunt u worden doorverwezen naar partijen waarmee wij samenwerken voor de online betalingen, zoals Stripe .In dit proces geeft u Stripe toegang tot persoonlijke gegevens, en Baby’phine is niet verantwoordelijk voor de manier waarop Mollie hiermee omgaat.Bij verzending maken wij gebruik van onze tussenpartner Stripe

. Ook hier wordt Liever Hip niet verantwoordelijk gesteld voor de manier waarop Stripe met uw persoonsgegevens omgaat. 

Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet om met ons contact op te nemen.

bottom of page